Diensten

Oppervlaktebehandeling

EMA Tech biedt tal van mogelijkheden om de eigenschappen van metalen te verbeteren met behulp van een oppervlaktebehandeling. Zo verzorgen wij bij EMA Tech in samenwerking met betrouwbare toeleveranciers diverse oppervlaktebehandelingen voor een stralend eindproduct.

De keuze voor een specifieke oppervlaktebehandeling hangt af van de gewenste eigenschappen van het metaal en de toepassing ervan. Door gebruik te maken van de juiste oppervlaktebehandeling beschermen we metalen tegen corrosie, slijtage en andere vormen van aantasting. Bovendien kunnen we het uiterlijk aantrekkelijker maken. Laat je gerust door ons informeren omtrent de mogelijkheden op het gebied van oppervlaktebehandeling!

De juiste methode

Corrosiebestendig maken van metalen

Er zijn bij EMA Tech verschillende mogelijkheden om metalen meer corrosiebestendig te maken. De gewenste eigenschappen van het product en materiaal spelen een rol in het kiezen van de juiste methode. Onze specialisten adviseren je graag over de mogelijkheden De meeste methodes zorgen voor een laag om het metaal die dient als bescherming of om het uiterlijk aan te passen.

Metaal beschermen

Metaal beschermen met een coating

Er zijn verschillende methoden die als een dunne laag worden aangebracht op het metaal door onderdompeling in een chemische oplossing. Anodiseren is hier een voorbeeld van. Een variant van deze behandeling is hard anodiseren. Deze specifieke vorm van anodiseren legt een oxidelaagje op het oppervlak van het metaal wat harder en dikker is dan bij gewoon anodiseren. Dit resulteert in een oppervlak dat harder en beter bestand is tegen slijtage en corrosie.

Moet een metaalproduct extra bestendig worden gemaakt tegen corrosie? Dan is passiveren een veelgebruikte methode. Hierbij wordt het metaal ondergedompeld in een oplossing van zuur of base. Door het anodiseren ontstaat een harde en slijtvaste laag die het onderliggende aluminium goed beschermt.

Metaal polijsten

Metaal polijsten voor een verbeterde uitstraling

Polijsten is een oppervlaktebehandeling waarbij het oppervlak van het metaal wordt gepolijst om het glad en glanzend te maken en om de oppervlaktekwaliteit te verbeteren. Deze behandeling wordt erg veel uitgevoerd en zie je terug op vele eindproducten. Het resultaat? Vuil hecht minder makkelijk aan de gladde oppervlakte en er ontstaat een glanzend uiterlijk. Bovendien is het een milieubewuste keuze omdat er geen gebruik wordt gemaakt van chemicaliën

Sfeerimpresse

Dit werk mag gezien worden

Meer informatie & contact

Hoe kan EMA Tech jouw eindproduct perfect maken?

Wil je meer informatie ontvangen over oppervlaktebehandelingen of wil je een offerte aanvragen voor producten die je wilt laten behandelen? Aarzel niet en stel EMA Tech jouw vraag of neem direct contact op voor een vrijblijvende offerte. Wij staan graag voor je klaar!

Contact opnemen
Wij doen net dat beetje extra. Immers, meedenken met de klant is voor ons een voorwaarde voor een succesvolle samenwerking en een solide klantrelatie.
Met behulp van een ervaren medewerkers en een modern machinepark kunnen wijn uw opdracht professioneel en desgewenst snel behandelen.
Wij brengen draaien, frezen, oppervlaktebehandelingen en nabewerkingsmethodes tot één bedrijf. Gewoon in Someren-Eind.
Met de juiste kennis en ervaring staat het team van EMA Tech klaar om ook jouw producten met de grootste zorg en precisie te produceren.

Kanaaldijk Zuid 1D
5712 BJ Someren

Bel ons:
+31 49 32 24 003
Mail ons:
info@ema-tech.nl